Potpisano 300 ugovora za prijam u djelatnu vojnu službu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/potpisivanje_ugovora_hv_08052018_v.jpg
Foto: OSRH / E. Nakić

Ugovore o prijamu u djelatnu vojnu službu danas je s Ministarstvom obrane RH potpisalo 300 vojnika i mornara

Ministarstvo obrane RH potpisalo je danas, 8. svibnja 2018. godine ugovore o prijamu u djelatnu vojnu službu s 300 vojnika/mornara koji su pristigli u postrojbe Oružanih snaga RH.

Odabrani kandidati koji su potpisali ugovore o prijemu u djelatnu vojnu službu bit će upućeni na specijalističku vojnu obuku, odnosno probni rad ovisno o rodu, struci i službi, a najduže do šest mjeseci u postrojbe Oružanih snaga, i to u Pješačku pukovniju u Đakovu, Topničko-raketnu pukovniju u Bjelovaru, Središte za obuku Hrvatske ratne mornarice u Splitu, Inženjerijsku pukovniju u Karlovcu, Bojnu veze i Bojnu NBKO a Plesu, Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku, Pukovniji PZO također u Zemuniku te u Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi.



Nakon završene specijalističke obuke vojnici će biti raspoređeni na odgovarajuće dužnosti sukladno potrebama Oružanih snaga RH.

Sukladno novim izmjenama i dopunama Zakona o službi u OS RH (NN 30/18), ugovori o prijamu u djelatnu vojnu službu po prvi put se potpisuju na dvije godine, nakon čega je moguće potpisati i drugi ugovor na neodređeno vrijeme u trajanju službe najdulje do 45 godine života vojnika/mornara, čime su zamijenjena dosadašnja tri ugovora na određeno vrijeme (na 4, 5 i 6 godina).

Prijam u djelatnu vojnu službu proveden je sukladno raspisanom javnom natječaju Ministarstva obrane od 11. travnja 2018. godine. Do kraja godine očekuje se još jedan prijam čime bi se ispunila kvota od 800 vojnika i mornara sukladno Planu prijama za 2018. godinu. Prvim prijemom u ožujku 2018. primljeno je 200 vojnika/mornar.



Priopćenja