Potpisan Sporazum o suradnji HVU-a i ALU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/sporazum_o_suradnji_hvu_akademija_likovnih_umjetnosti_04072019_v-1024x683.jpg

Sporazum o suradnji na umjetničkim, obrazovnim, znanstveno-istraživačkim i stručno-istraživačkim projektima između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu potpisan je u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU).  U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Sporazum je potpisao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, […]

Objava Potpisan Sporazum o suradnji HVU-a i ALU pojavila se prvi puta na MORH.

Sporazum o suradnji na umjetničkim, obrazovnim, znanstveno-istraživačkim i stručno-istraživačkim projektima između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu potpisan je u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU). 

U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Sporazum je potpisao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a ispred Akademije likovnih umjetnosti dekan Tomislav Buntak. 

Sporazumom se definiraju načela i područja dugoročne suradnje Ministarstva obrane, HVU-a i Akademije likovnih umjetnosti na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja. 

Predmet suradnje obuhvaća zajedničku provedbu znanstveno-istraživačkih, kao i stručno-istraživačkih projekata i zadataka od zajedničkog interesa. 

Potpisanim Sporazumom predviđena je suradnja u području visokog obrazovanja kroz razmjenu nastavnika, znanstvenika i stručnog osoblja u pojedinim segmentima obrazovne djelatnosti HVU-a te organiziranje znanstveno-stručnih skupova. Također, predmet suradnje je i zajednička priprema i publikacija priručnika, znanstvenih i stručnih članaka, kao i razmjena znanstvene i stručne literature te suradnja na polju izdavačke djelatnosti.

Foto: HVU / sžn D. Volarić

Objava Potpisan Sporazum o suradnji HVU-a i ALU pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica