Potpisan Memorandum o suglasnosti između MORH-a i MO RCG

Dana 13. listopada 2007.,kao rezultat dinamične i intenzivne komunikacije, ministar obrane RH Berislav Rončević i ministar obrane Republike Crne Gore Boro Vučinić potpisali su u Splitu Memorandum o suglasnosti između Ministarstva obrane RH i Ministarstva obrane RCG o suradnji na području obrane.


Suradnja obuhvaća razna područja, između ostalog razmjenu iskustava vezano za ustroj i upravljanje nacionalnom obranom, obuku i izobrazbu vojnog i civilnog osoblja, sudjelovanje vojnih promatrača na vojnim vježbama, civilno-vojnu suradnju (CIMIC), unapređenje vojnog zakonodavstva te zaštitu okoliša na vojnom području.
Realizacija potpisane suradnje predviđa uzajamne posjete,bilateralne razgovore i savjetovanja o zajedničkim pitanjima, seminare i konferencije o određenim temama,razmjenu iskustava i osoblja te zajedničko sudjelovanje na vježbama.

Potpisujući Memorandum o suglasnosti između ministarstava obrane dviju država još jednom se potvrđuje važnost obrambenog segmenta kao elementa sigurnosti i stabilnosti zemalja u regiji kao i za unapređenje svjetskog sigurnosnog sustava.

Priopćenja