Posljednji ispraćaj viceadmirala Zdravka Karduma

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/09/2023-09-04-kardum-1024x683.jpg
Posljednji ispraćaj viceadmirala Zdravka Karduma | Foto: MORH

Posljednji ispraćaj preminulog bivšeg zapovjednika Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže RH viceadmirala Zdravka Karduma održat će se na gradskom groblju Zadar 7. rujna 2023. u 14:00 sati

Posljednji ispraćaj preminulog bivšeg zapovjednika Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže RH viceadmirala Zdravka Karduma održat će se na gradskom groblju Zadar, u četvrtak 7. rujna 2023. u 14:00 sati.

Od preminulog zapovjednika prijatelji i kolege iz Hrvatske ratne mornarice oprostit će se upisom u knjigu žalosti te na komemoraciji koja će se održati u srijedu 6. rujna 2023. u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba”.

Na komemoraciju za viceadmirala Karduma nije predviđen dolazak medija.

Viceadmiral Zdravko Kardum rođen je 25. veljače 1953. godine u Nuniću, općina Kistanje. Bio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice i zapovjednik Obalne straže RH. Završio je srednju Mornaričko-tehničku podoficirsku školu u Puli/Divuljama te Mornaričku vojnu akademiju 1978. godine u Splitu. Pohađao je i jednogodišnju specijalizaciju za protubrodske rakete na Prevlaci. Nakon završetka školovanja raspoređen je u Flotu JRM-a gdje je bio do 1988. godine na raznim dužnostima, nakon čega je do 1991. bio raspoređen u Komandno-štabnoj školi. Početkom rujna 1991. godine napustio je JNA i dragovoljno se priključio obrani Republike Hrvatske. Pristupivši u redove Hrvatske vojske, 21. rujna 1991. godine imenovan je zapovjednikom obrane grada Splita. Sudjelovao je u vojno redarstvenim operacijama Bljesak i Oluja. Tijekom službe u OSRH završio je Ratnu školu “Ban Josip Jelačić”. Za zasluge u Oružanim snagama RH odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom bana Jelačića te je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Viceadmiral Kardum umirovljen je 31. prosinca 2011.

Objava Posljednji ispraćaj viceadmirala Zdravka Karduma pojavila se prvi puta na MORH.



Najave