Posjet skupine NATO brodova splitskoj luci Lora

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nato_1_v.jpg
Foto: www.nato.int

U splitskoj luci Lora, boravit će od danas, 6. veljače do 10. veljače 2015. godine osam brodova NATO skupine SNMG2 (Standing NATO Maritime Group 2), u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu s ciljem jačanja interoperabilnosti između NATO snaga i Hrvatske ratne mornarice.

SNMG-2 skupina brodova predstavlja multinacionalne integrirane pomorske snage sastavljene od brodova iz različitih zemalja NATO Saveza a to su kanadska fregata HMCS FREDERICTON, turski TCG TURGUTREIS, talijanski ITS ALISEO, španjolski ESPS CANARIAS, španjolski brodovi za opskrbu ESPS PATINO i francuski FS MARINE, njemački tanker FGS SPESSART te američki zapovjedni brod skupine krstarica USS VICKSBURG. Ova skupina je formirana radi stalne pripravnosti NATO pomorskih snaga za provedbu različitih zadaća u miru i u razdobljima krize i sukoba, od sudjelovanja u međunarodnim vojnim vježbama do provedbe humanitarnih projekata a provodi i rutinske diplomatske posjete različitim zemljama. Skupinom brodova SNMG2 zapovijeda američki kontraadmiral Brad Williamson.

U sklopu posjeta Zapovjednik skupine s izaslanstvom posjetiti će Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice, Županiju Splitsko-Dalmatinsku te Poglavarstvo grada Splita. Planirana su i zajednička uvježbavanja SNMG-2 skupine brodova sa snagama Flotile Hrvatske ratne mornarice.

Za predstavnike medija biti će omogućen posjet turskom brodu TCG TURGUTREIS, u petak, 6. veljače 2015. godine, s početkom u 16.30 sati kojem će prisustvovati zapovjednik skupine SNMG2, kontraadmiral Brad Williamson.

Pozivamo predstavnike medija koji su zainteresirani za posjet brodu da dođu kod kružnog toka vojarne „Sv. Nikola“ u 16 sati odakle će biti organiziran prijevoz.

Također, molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave danas, 6. veljače 2015. godine na e-mail adresu infor@morh.hr, najkasnije do 13 sati.   

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću Hrvatske ratne mornarice, bojnica Maja Siriščević, mob 098/204 216, e-mail: msirisce@morh.hr.

    Posjet skupine NATO brodova splitskoj luci Lora

    Foto: www.nato.int

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-skupine-nato-brodova-splitskoj-luci-lora/nato_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-skupine-nato-brodova-splitskoj-luci-lora/nato_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-skupine-nato-brodova-splitskoj-luci-lora/nato_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-skupine-nato-brodova-splitskoj-luci-lora/nato_4.jpg


Najave