Posjet predstavnika OESS-a HVU "Petar Zrinski"

U skladu s preuzetim obvezama Republike Hrvatske iz Bečkog dokumenta '99. u vremenu od 10. do 14. svibnja 2010. predstavnici Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Središta za prevenciju sukoba OESS-a (CPC), NATO-a, Središta za sigurnosnu suradnju (RACVIAC) iz 27 zemalja, te vojni izaslanici akreditirani u RH posjetit će Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", 91. zrakoplovnu bazu HRZ i PZO-a u Zagrebu i letjelište u Puli.


Navedena aktivnost, prema odredbama Bečkog dokumenta obveza je zemalja članica Foruma za sigurnost i suradnju OESS-a da svakih pet godina organiziraju posjet jednoj svojoj zračnoj bazi i vojnoj instalaciji prema vlastitom izboru. Republika Hrvatska po treći puta organizira ovakav tip aktivnosti, koje predstavljaju mjere gradnje povjerenja i sigurnosti u području primjene koje obuhvaća teritorije svih zemalja članica OESS-a.

U sklopu navedenog posjeta, u Maloj dvorani Časničkog doma HVU „Petar Zrinski“ u ponedjeljak, 10. svibnja, s početkom u 18,30 sati ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov održat će se prezentaciju o sustavu vojnog školovanja u RH, te o ustroju i misiji HVU-a.

Po završetku prezentacije, u 19,00 sati bit će otvorena izložba pod nazivom „Aktivnosti kontrole naoružanja, vojna naoružanja i oprema RH, sudjelovanje pripadnika OS RH u mirovnim misijama“.

Pozivamo vas da medijski popratite navedeni događaj i dođete na HVU, u ponedjeljak,10. svibnja, najkasnije do 18,00 sati.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HVU-a bojnik Zdravko Lovašen, mob: 091/505-8209.



Najave