Posjet predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Izraela

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/02/razvoj_sposobnosti_kiberneticke_obrane_220219_01.jpg

U MORH-u je u četvrtak, 21. veljače 2019. održan radni sastanak predstavnika Samostalnog sektora za informacijske i komunikacijske sustave MORH-a i izaslanstva Države Izrael

U Ministarstvu obrane RH u četvrtak, 21. veljače 2019. održan je radni sastanak predstavnika Samostalnog sektora za informacijske i komunikacijske sustave (SSIKS) MORH-a i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga Države Izrael.

Glavna tema sastanka bila je buduća suradnja MORH-a i OSRH s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama Države Izrael u području razvoja sposobnosti kibernetičke obrane.

Tim povodom održana je prezentacija za čelnike personalnog i KIS funkcionalnog područja MORH-a i OSRH na temu privlačenja i razvoja te zadržavanja IT kadra, u sklopu koje su predstavljena specifična izraelska iskustva koja mogu biti od velike koristi za upravljanje osobljem u MORH-u i OSRH.

Također, vođeni su razgovori između izraelskih predstavnika te djelatnika SSIKS-a i Uprave za KIS GS OSRH o mogućoj suradnji u području razvoja kibernetičkih sposobnosti u MORH-u i OSRH. Nakon sadržajog i konstruktivnog sastanka, dogovoren je načelni plan buduće suradnje.



Priopćenja