Natjecanje "Memorijal bojnik Davor Jović–Prvi za Hrvatsku 2018"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/prvi_za_hr_2018-nalovna.jpg

Natjecatelji prolaze stazu od 40 km koja svojim dijelom prolazi "Kukuznim putem" koji je tijekom bitke za Vukovar bio jedini izlaz iz grada

Završnica natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018.“ održat će se u petak, 11. svibnja 2018. godine na području Vukovarsko – srijemske županije, na kojoj se očekuje dolazak visokih civilnih i vojnih uzvanika.

Program natjecanja počinje u 7.00 sati kod Ekonomije u Retkovcima startom natjecatelja, koji trebaju prijeći stazu dužine 40 kilometara te izvršiti zadane vojničke zadatke na 10-ak radnih točaka, noseći obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 16,8 kilograma. Tako će 150 natjecatelja prolaziti stazu koja jednim svojim dijelom prolazi tzv. "Kukuriznim putem", putem koji je tijekom bitke za Vukovar 1991. godine jedini spajao grad s ostatkom Hrvatske. Najspremniji pripadnik je onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja – kod križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Dolazak prvoplasiranih natjecatelja očekuje se oko 12.30 sati.

Za zainteresirane predstavnike medija bit će organiziran obilazak radnih točaka, zajedno s visokim uzvanicima, od 10.30 sati iz Vinkovaca.

Pozivamo predstavnike medija koji su zainteresirani za organizirano praćenje natjecanja i obilazak radnih točaka da dođu u petak, 11. svibnja 2018., u vojarnu 5. gardijske brigade „Slavonski Sokolovi“ u Vinkovcima (ulaz iz ulice Hansa Dietricha Genschera), najkasnije do 9.30 sati te da svoj dolazak (zbog organizacije prijevoza) obavezno najave na e-mail: infor@morh.hr, najkasnije do četvrtka, 10. svibnja 2018. do 16,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) te broj osobne iskaznice i broj mobitela.

Za predstavnike medija koji će natjecanje pratiti od Vinkovaca do Vukovara, bit će osiguran prijevoz za povratak u Vinkovce po završetku natjecanja.

Osoba za kontakt za medije je časnica za odnose s javnošću Kabineta načelnika GS OS satnica Mirna Bajčetić Šijanski, mob. 092/313-7050.

O natjecanju


Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OSRH "Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2018." provodi se po sedmi put, ove godine domaćin natjecanja je Gardijska oklopno – mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske.
Ove godine na natjecanju sudjeluje 150 natjecatelja, od toga 101 pripadnik Oružanih snaga RH (7 žena, 94 muškarca), 19 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova te 30 pripadnika oružanih snaga savezničkih/partnerskih zemalja (2 žene i 28 muškaraca).

Cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine pripadnika oružanih snaga, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.

Više informacija o natjecanju možete pogledati na poveznici.

Najave