Posjet ministra Branka Vukelića Afganistanu

 

 

Ministar obrane Branko Vukelić posjetit će naredni tjedan (15.-19. lipnja 2009.) pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske u Afganistanu koji su u sastavu 13. hrvatskog kontigenta u sklopu NATO misije ISAF u toj zemlji.

Uz posjet i obilazak pripadnika OSRH, očekuje se kako će se ministar Vukelić i članovi hrvatskog izaslanstva susresti sa visokim dužnosnicima u misiji ISAF, predstavnicima afganistanskih vlasti te predstavnicima UN-a u toj zemlji.

Tijekom boravka u Afganistanu izaslanstvo MORH-a upoznat će se s uvjetima života i rada pripadnika OS RH u misiji ISAF u kojoj se trenutno nalazi 13. hrvatski kontingent sa 295 pripadnika koji su raspoređeni na području tri regionalna zapovjedništva, u sjevernoj i zapadnoj regiji, te u glavnom gradu Kabulu.

Uz ministra obrane Branka Vukelića u sastavu izaslanstva Ministarstva obrane su glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković, vojni savjetnik brigadir Damir Terzić, načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje Goran Grošinić te savjetnik ministra Domagoj Vričko.

 

 



Najave