Posjet djece iz udruge "Jak kao Jakov" akrobatskoj grupi "Krila Oluje"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/jak_koa_jakov_22052014_n.jpg

Humanitarna udruga "Jak kao Jakov" koja skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti posjetit će u petak, 23. svibnja 2014., vojarnu Zemunik i pilote akrobatske grupe "Krila Oluje".

Posjet je organiziran u sklopu programa "Njima za dar", kojemu će piloti iz "Krila Oluje" djeci pružiti podršku i ohrabrenje na njihovom putu liječenja i oporavka od malignih bolesti.

U posjet dolazi oko 50 djece, njihovih roditelja i volontera, a osim susreta s pilotima, djeca će u vojarni Zemunik moći razgledati avione i helikoptere, natjecati se u bacanju papirnatih aviona i promatrati letačaki program. U sklopu posjeta planiran je i obilazak Grada Zadra tijekom kojega će s Pozdrava Suncu djeca ispustiti balone s prigodnim porukama.

Udruga "Jak kao Jakov" osnovana je 2011. godine u spomen na Jakova Rubido, 13-godišnjeg dječaka koji je bolovao i hrabro se borio protiv teškog oblika leukemije.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u vojarnu Zemunik u petak, 23. svibnja, najkasnije do 11,30 sati, gdje mogu pratiti program posjeta i uzeti izjave vođe "Krila Oluje" bojnika Matije Vrđuke i predsjednice Udruge Ivančice Rubido.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, pukovnik Marinko Karačić, mob: 091/400-4277.



Najave