Posjet brodova Ratne mornarice NR Kine HRM-u i Gradu Splitu

U luku Lora, u ponedjeljak, 1. lipnja 2015. u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu uplovit će grupa brodova Ratne mornarice NR Kine: fregata „Linyi“, fregata „Weifang“ i logistički brod „Weishanhu“. Zapovjednik skupine je kontraadmiral Jiang Guoping. Skupina brodova RM Kine boravit će u Splitu do 5. lipnja 2015.

Doček brodova Ratne mornarice RM Kine započet će u 10 sati na sidrištu luke Lora, a uz zapovjednika HRM komodora Predraga Stipanovića i pripadnike Hrvatske ratne mornarice, istom će nazočiti veleposlanica NR Kine u RH Deng Ying te vojni izaslanik NR Kine u RH brigadir Jing Chunlu.
S obzirom da je riječ o prvom posjetu brodova Ratne mornarice NR Kine, svečanom dočeku brodova nazočit će i veliki broj kineskih državljana nastanjenih u regiji.


Za predstavnike medija biti će omogućeno sudjelovanje na svečanom dočeku brodova, nakon čega su planirane izjave zapovjednika skupine i zapovjednika HRM-a, te razgled brodova.


Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u ponedjeljak, 1. lipnja 2015., na ulaz u vojarnu „Sv. Nikola“ kod kružnog toka do 9:15 sati.
Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću HRM bojnica Maja Siriščević, mob. 098/204-216, e-mail msirisce@morh.hr.



Najave