Posjet britanske državne tajnice za međunarodnu obranu i sigurnost

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/doc_0164v.jpg

Državni tajnik MORH-a Mate Raboteg primio je u petak, 24. travnja, u službeni posjet državnu tajnicu za međunardnu obranu i sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, barunicu Ann Taylor.


Tom prigodom državni tajnik Raboteg zahvalio se Velikoj Britaniji na pruženoj pomoći Hrvatskoj u procesu pristupanja NATO-u, istaknuvši kako je Velika Britanija zanačajan partner RH u međunarodnoj obrambenoj suradnji te izrazio nadu da će ta suradnja biti još intenzivnija sada kad je Hrvatska punopravna članica NATO-a. Također, upoznao je državnu tajnicu Taylor sa procesima i reformama provedenim u oružanim snagama u proteklom razdoblju, a sukladno strateškim dokumentima.
Državna tajnica Taylor izrazila je svoje čestitke i dobrodošlicu Republici Hrvatskoj u NATO savez, naglasivši kako je ulazak RH značajan za cijelu regiju. „Cijenimo profesionalizam koji su hrvatski vojnici pokazali sudjelovanjem u mirovnim misijama, te vas vidimo kao zemlju koja će sada zajedno sa britanskim snagama doprinijeti još većem miru i sigurnosti u svijetu“, rekla je državna tajnica Taylor.
Na sastanku je bilo govora i o smjernicama daljnje suradnje u kontekstu suradnje mornarica dvaju zemalja u misiji ESDP-a „Atlanta“, na području školovanja i izobrazbe hrvatskih časnika na visokim britanskim vojnim školama, suradnje između vojnih obrazovnih institucija i nastavku bilateralne suradnje kroz posjete visoke razine.
Uz državnog tajnika Rabotega, susretu su nazočili i državni tajnik Pjer Šimunović i načelnik Uprave za planiranje brigadni general Dragutin Repinc.

Priopćenja