Posjet albanske inspektorice obrane

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/albanska-_insp1_v.jpg

Državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović primio je u utorak, 30. lipnja, u službeni posjet glavnu inspektoricu obrane Albanije Suzanu Jahollari. Tom prigodom državni tajnik Šimunović izrazio je dobrodošlicu izaslanstvu Albanije, istaknuvši kako je Albanija značajan partner RH u međunarodnoj obrambenoj suradnji te izrazio nadu da će ta suradnja biti još intenzivnija sada kada su Hrvatska i Albanija postale punopravne članice NATO-a.

Također, upoznao je glavnu inspektoricu obrane sa procesima i reformama provedenim u oružanim snagama u proteklom razdoblju, a sukladno strateškim dokumentima.

Glavna inspektorica obrane Albanije Suzana Jahollari izrazila je zadovoljstvo ulaskom Republike Hrvatske u NATO savez, naglasivši kako je ulazak dvaju zemalja značajan za cijelu regiju.
Na sastanku je bilo govora i o smjernicama daljnje suradnje ministarstva dvaju zemalja na području bilateralne suradnje.

Uz državnog tajnika Šimunović, susretu su nazočili i glavni inspektor obrane OS RH general pukovnik Marijan Mareković i pomoćnik glavnog inspektora obrane za vojni sektor brigadni general Ivan Beneta.



Priopćenja