Počinje služenje četvrtog naraštaja dragovoljnih ročnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_07112009_v.jpg

U vojarni u Požegi, u petak, 23. travnja, započinje dragovoljno služenje vojnog roka četvrtog ročničkog naraštaja. U četvrtom naraštaju dragovoljnih ročnika obuku će prolaziti 250 kandidata, među kojima je 220 muškaraca i 30 žena. Sukladno odredbama Pravilnika o dragovoljnom služenju vojnog roka („Narodne novine" broj 70/08, 97/09) ročnici će također, u petak s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze.

 

Dragovoljno služenje vojnog roka traje 8 tjedana a obuhvaća provođenje temeljne i specijalističke pješačke obuke u Požegi.

Tijekom dragovoljnog služenja vojnog roka za ročnike je predviđena mjesečna novčana naknada u visini od 2660,00 kuna, naknada putnih troškova za dolazak na služenje i odlazak, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, osiguranje od ozljede na radu i profesionalne bolesti, te smještaj i prehrana.

Po uspješnom završetku programa obuke u skladu s postignutim rezultatima u obuci, odabranim ročnicima ponudit će se sklapanje ugovora o osposobljavanju za djelatnog vojnika, odnosno o izobrazbi časnika, potpisom kojim se stječe status djelatne vojne osobe.

Do sada je u tri naraštaja dragovoljno služenje vojnog roka uspješno završilo 713 ročnika, od čega 627 muškaraca i 86 žena.Priopćenja