Počela vojna vježba "MIR 19/1"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/02/hkov_gardijska_oklopno_mehanizirana_brigada_v.jpg

Na vojnom poligonu Gašinci od 6. do 13. veljače 2019. provodi se međunarodna vojna vježba na zemljištu "MIR 19/1" s ciljem ocjenjivanja sposobnosti snaga 10. hrvatskog kontingenta



Na vojnom poligonu Gašinci od 6. do 13. veljače 2019. provodi se međunarodna vojna vježba na zemljištu "MIR 19/1" s ciljem ocjenjivanja sposobnosti snaga 10. hrvatskog kontingenta koji se tijekom ožujka 2019. upućuju u NATO vođenu operaciju u Afganistanu "Odlučna potpora" ("Resolute Support").

Uz pripadnike Hrvatske vojske u vježbi sudjeluju i pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, koji su također u sastavnici 10. HRVCON-a RS.

Ocjenjivački timovi Oružanih snaga RH provest će ocjenjivanje u skladu s planom vježbe i s ciljem primjene propisa koji reguliraju postupanja u misiji u Afganistanu, NATO standarda za obuku, planiranje, organizaciju i provedbu međunarodnih vojnih vježbi, operativnih tehnika i procedura za COIN, PSO/CRO, poboljšanja sposobnosti za provedbu operacije potpore miru i poboljšanja interoperabilnosti primjenom NATO doktrina i procedura.

Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić je časnik za provedbu vježbe, a načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika brigadir Dragan Pondeljak je direktor vježbe.



Priopćenja