Plenarna sjednica Foruma europskih obalnih straža (ECGFF) u Splitu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2012/07/obalna-straza-1024x607.jpg

U sklopu sjednice provest će se i međuresorna vježba "COASTEX 22" te primopredaja predsjedanja Forumom između RH i Kraljevine Belgije

Završna aktivnost predsjedanja Republike Hrvatske Forumom europskih obalnih straža (European Coast Guard Functions Forum – ECGFF), 13. Plenarna sjednica ECGFF, provest će se od 5. do 7. rujna 2022. u hotelu “Le Meridien Lav” u Splitu.

Ministar obrane Mario Banožić na 13. Plenarnoj sjednici ECGFF održat će uvodni govor, a u sklopu sjednice provest će se i međuresorna vježba “COASTEX 22” te svečana primopredaja predsjedanja Forumom između Republike Hrvatske i Kraljevine Belgije.

Također, ovom prigodom u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u utorak 6. rujna s početkom u 19 sati održat će se svečani koncert.

Predstavnici medija zainteresirani za praćenje uvodnog dijela 13. Plenarne sjednice ECGFF pozivaju se da dođu u hotel “Le Meridien Lav”, u utorak 6. rujna 2022., najkasnije do 8.00 sati.

Predstavnici medija zainteresirani za praćenje vježbe COASTEX 22 pozivaju se u vojarnu “Admiral flote Sveto Letica-Barba” (ulaz kraj kružnog toka) u utorak 6. rujna 2022., u 12.15 sati. Platforma za praćenje vježbe bit će desantni brod minopolagač DBM-82 “Krka”. Iskrcaj s broda po završetku vježbovnih aktivnosti predviđen je u 16.30 sati.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje navedenih događaja da, uz naznaku za koji se događaj prijavljuju, svoj dolazak obavezno najave na e-mail: infor@morh.hr najkasnije do ponedjeljka 5. rujna 2022. do 19 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj), broj osobne i novinarske iskaznice te broj mobitela.

Kontakt osoba je časnica za odnose s javnošću Hrvatske ratne mornarice, pukovnica Maja Sirišćević, kontakt: 098/204-216.

Objava Plenarna sjednica Foruma europskih obalnih straža (ECGFF) u Splitu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave