Ministar Krstičević na sastanku ministara obrane NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-nato-plavo.jpg

Ministar obrane Damir Krstičević sudjelovat će na prvom ovogodišnjem sastanku ministara obrane NATO-a 14. i 15. veljače 2018. u Bruxellesu.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sudjelovat će na prvom ovogodišnjem sastanku ministara obrane zemalja članica NATO-a, koji će se održati 14. i 15. veljače 2018. u sjedištu Saveza u Bruxellesu u Kraljevini Belgiji.

Glavne teme sastanka bit će prilagodba nove NATO zapovjedne strukture, globalni sigurnosni izazovi, obrambena izdvajanja, suradnja NATO-a i Europske unije, saveznički postav za odvraćanje i obranu i projiciranje stabilnosti izvan granica Saveza te uloga NATO-a u borbi protiv terorizma.

Sastanak ministara obrane Sjevernoatlantskoga saveza održava se u susret sastanku šefova država i vlada Sjevernoatlantskog Saveza, koji će se održati u srpnju 2018. godine u Bruxellesu.

Ministar Krstičević će na marginama NATO sastanka u Bruxellesu održati i bilateralne sastanke s ministrima obrane Poljske, Kanade, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i Crne Gore.

Najave