Ministar Krstičević na sastanku ministara obrane NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-nato-plavo.jpg

Ministar obrane Damir Krstičević sudjelovat će na redovnom sastanku ministara obrane zemalja članica NATO-a, 7. i 8. lipnja u Bruxellesu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, sudjelovat će na redovnom sastanku ministara obrane zemalja članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) koji će se održati 7. i 8. lipnja 2018. , po prvi puta u novom sjedištu Saveza u Bruxellesu, u Kraljevini Belgiji.

Ministri će raspravljati o najaktualnijim temama vezanim uz provedbu odluka sa summita iz Walesa (2014.) i Varšave (2016.), a koje su usko vezane uz nadolazeći NATO Summit koji se održava 11. i 12. srpnja 2018. u Bruxellesu.
Istodobno, sastanak ministara bit će prilika saveznicama za razmjenom mišljenja te davanja završnih smjernica na bitne teme predstojećeg Sastanka šefova država i vlada NATO-a.
U okviru sastanka ministara obrane NATO-a održat će se i sjednica posvećena misiji "Odlučna potpora" u Afganistanu, na kojoj će, osim članica NATO-a, sudjelovati i predstavnici partnerskih država koje aktivno doprinose toj misiji.

Najave