Ozlijeđeni pripadnici OS RH na intenzivnoj medicinskoj skrbi

Tijekom provedbe planirane obuke, u sklopu Temeljne časničke izobrazbe smjera Inženjerija, na vojnom poligonu "Cerovac" kod Karlovca, danas, u srijedu 27. travnja 2016., oko 13 sati došlo je do eksplozije prilikom završnog uništavanja minsko eksplozivnih sredstava korištenih u obuci, na za to predviđenom prostoru.

Uslijed eksplozije teško su ozlijeđena dvojica pripadnika Oružanih snaga RH, 22-godišnji polaznik 15. naraštaja temeljne časničke izobrazbe te 41-godišnji instruktor, koji je bio i zadužen za uništavanje eksplozivnih sredstava nakon provedene obuke.

Obojica pripadnika OS RH odmah su prevezena u Opću bolnicu Karlovac gdje su podvrgnuti hitnom medicinskom tretmanu. O ovoj nesreći obaviještene su i njihove obitelji.

Na teren je, zajedno sa suradnicima odmah stigao i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Mirko Šundov, koji je razgovarao s liječničkim timom i provjerio stanje nastradalih pripadnika Oružanih snaga.
U ovom trenutku poduzimaju se svi potrebni medicinski zahvati, dvojica pripadnika smještena su na Odjelu intenzivne njege.



Priopćenja