Otvorenje izložbe replika i autorskih kreacija u galeriji Zvonimir

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tiffany_-001_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u srijedu, 11. studenog, s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba replika i autorskih kreacija svjetiljki pod nazivom "Igra boje, svjetlosti, mašte".

Predmete od stakla, izrađene u Tiffany tehnici, izložit će šesnaest članova Tiffany udruge Magnolija: Zorana Dmitrović, Davorka Erceg, Smilja Gajer, Ivana Grabovac, Jasenka Jakopović, Rea Silvestra Jarak, Ljiljana Javorić Ilić, Zdenka Kobašlić, Sanja Maraš, Irena Pilko, Andrea Sili-Bosner, Vesna Viceban, Zoran Viceban, Marijan Vranić, Emilio Vrkić i Nikola Vučković.

Tiffany udruga Magnolija, jedina takve vrste u Hrvatskoj, osnovana je 2007. godine i okuplja umjetnike koji izrađuju predmete od stakla u posebnoj tehnici, nazvanoj po američkom dizajneru iz 19. stoljeća, Louisu Comfortu Tiffanyju. Umjetnici u Tiffany tehnici izrađuju nakit, kutije za nakit, panele, ogledala, no najznačajniji njihov proizvod je svjetiljka. Tiffany svjetiljke zahtijevaju puno strpljivosti, vremena, truda i mašte za izradu, i svaka ima svoje ime.

Izložba je otvorena za javnost do 23. studenoga, a može se razgledati u radno vrijeme u galerije "Zvonimir": pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave