Otvorenje izložbe "Mandala – molitva za mir" u galeriji "Zvonimir"

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u utorak 29. rujna 2009., s početkom u 20 sati bit će otvorena izložba slika akademske slikarice Irene Gayatri Horvat, pod  nazivom "Mandala – molitva za mir".

Izložbu organizira Udruga za promicanje indijske kulturne baštine "Lotos" u suradnji s Veleposlanstvom Indije u Zagrebu, u sklopu  manifestacije Dani Mahatme Gandhija pod motom "Moj život – moja poruka" na kojoj će se od 29. rujna do 4. listopada u Hrvatskoj po prvi puta obilježiti Međunarodni dan nenasilja i 140. obljetnica rođenja Mahatme Gandhija.

Manifestaciju i izložbu otvorit će veleposlanik Indije u Zagrebu, Nj.E. Pradeep Sing.

Irena Horvat, rođena Zagrepčanka, diplomirala je na Likovnoj akademiji u Zagrebu kod profesora Ante Rašića. Bavi se i grafičkim dizajnom, ilustracijom, fotografijom, kao i snimanjem dokumentarnog materijala s dalekih putovanja od kojih su neki bili prikazani na HTV-u i Novoj TV, te za potrebe Prve hrvatske alpinističke ženske ekspedicije na Cho-Oyu (8201 m) 2007. godine, čija je bila članica. Od 1993. sudjelovala je na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Odabrala je ime Gayatri, hinduske božice Sunca.

Izložba se može razgledati do 4. listopada svaki dan od 11 do 18 sati, uključujući subotu i nedjelju. Ulaz slobodan.



Najave