Otvorenje izložbe "Arboreus - nove generacije, 2009./10."

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_04022010_v-1.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u petak, 5. veljače, s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba pod nazivom "Arboreus - nove generacije, 2009./2010.", na kojoj će svoje radove izložiti samostalni umjetnik, skulptor i likovni kritičar, Eugen Borkovsky.

Autor izložbe rođen je u Opatiji. Studirao je Likovne umjetnosti u Rijeci, završio je Seminar pisanja o suvremenoj umjetnosti na Zavodu za suvremenu umjetnost u Ljubljani. Organizirao je mnoge likovne izložbe i projekte u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Bavi se suvremenom likovnom praksom i likovnom kritikom te grafičkim i web dizajnom i heraldikom. Živi i radi u Grožnjanu, gdje vodi Gradsku galeriju Fonticus.
Neki od izloženih autorovih radova mogli su se vidjeti na nedavno održanoj “Bijeloj izložbi“ u galeriji Kortil u Rijeci, a u travnju ove godine izložba će biti postavljena u galeriji "Prima" u Berlinu.
Na otvorenju izložbe bit će predstavljen i video rad Katje Restović na temu plesnog performansa "Ka bijelom" plesača, koreografa i pedagoga Žaka Valente. Likovni projekt predstavit će Iva Kőrbler, koja je ujedno autorica predgovora Kataloga radova Eugena Borkovskya.
Izložba je otvorena za javnost do 18. veljače 2010. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je slobodan.

Najave