Otvorenje izložbe i svečana akademija povodom Dana OS RH

Povodom obilježavanja 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, u petak, 27. svibnja 2011., u galeriji MORH-a „Zvonimir“ s početkom u 10 sati biti će otvorena izložba fotografija pod nazivom „Dva desetljeća OS RH 1991-2011“, nakon koje će se u Domu HV-a „Zvonimir“, Stančićeva 4, s početkom u 10.30 sati, održati svečana akademija na kojoj će biti upriličena i dodjela promaknuća, pohvala i nagrada djelatnicima MORH-a i GS OS RH.


Otvorenju izložbe i svečanoj akademiji nazočit će ministar obrane Davor Božinović i načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić.

Izložba fotografija pod nazivom „Dva desetljeća OS RH 1991-2011“ prikazuje stotinjak fotografija na temu dva desetljeća OS RH, koje je od ukupno pristiglih više od 700 fotografija, odabrao stručni sud profesionalnih fotografa.

Od izabranih četrdesetak autora, izložene će biti fotografije Nikše Antoninija pok., Marina Topića, Roberta Beloševića (Pixell), Josipa Bistrovića (Cropix), Željka Gašparovića, Tonia Hnojčika (Arena), Zdenka Pušića (Glas Slavonije) i drugih te fotografije Muzeja MUP-a i arhive MORH-a.

Fotografije prikazuju obranu u Domovinskom ratu, ustrojavanje i obuku u OS RH, djelovanje u mirnodopskim uvjetima u službi društva te sudjelovanje OS RH u mirovnim misijama.

Tijekom svečane akademije dodijelit će se ukazi o promaknućima za 135 časnika i časnica Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, promaknutih Odlukom predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH o redovnom promaknuću djelatnih časnika i časnica OS RH, povodom obilježavanja 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate navedene događaje i dođu u petak, 27. svibnja 2011. na ulaz Stančićeva br 4 najkasnije do 9,45 ili do 10,15 ukoliko žele popratiti isključivo svečanu akademiju.

Osoba za kontakt je načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, Goran Grošinić, mob: 098/ 312 839.Najave