Otvorenje izložbe fotografija u galeriji “Zvonimir”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_MORH_208x139_2-3.jpg

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u utorak, 14. travnja 2009., s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba fotografija koju organizira Veleposlanstvo Kanade. Otvorenju izložbe nazočit će državni tajnik Pjer Šimunović i veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Thomas Marr.
Izložba se sastoji od dvije cjeline: „Kanada u Afganistanu“, koja na 15 fotografija ilustrira pomoć kanadske Vlade pruženu stanovništvu Afganistana, nužnu za uspostavu normalnog života, kao i sudjelovanje kanadskih vojnika u misiji ISAF.

Druga cjelina pod nazivom „Ostavljena“ prikazuje tridesetak umjetničkih fotografija kanadske fotografkinje Lane Šlezić koja je dvije godine provela u toj ratom uništenoj zemlji. Tema njezinog autorskog ciklusa je afganistanska žena, s naglaskom na njen društveni položaj, težak život i društvene promjene. Za ovaj ciklus fotografija Lana Šlezić dobila je 2007. godine nagradu za humanitarnu fotografiju Luis Valtuena. Iste godine objavila ih je u svojoj prvoj knjizi Forsaken (Ostavljena) koju je American Photo Magazine proglasio najboljom fotomonografijom u 2007.
Ova izložba se nadovezuje na netom završenu izložbu u galeriji „Zvonimir“ pod nazivom “Hrvatski vojnik u Afganistanu – Mirovna misija ISAF“, koja je također prikazala fotografije Afganistana, ali iz jednog drugog kuta.
Izložba je otvorena za javnost od 15. do 21. travnja, a može se razgledati u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.
Ulaz slobodan.

 



Najave