Otvorenje Cisco Expo konferencije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/cisco_20110330_09v.jpg

Državni tajnik MORH-a Mate Raboteg nazočio je danas, 30. ožujka, otvorenju  desete jubilarne Cisco Expo konferencije posvećene suvremenim mrežnim i komunikacijskim tehnologijama koja se održava u splitskom hotelu Le Meridien Lav. Otvorenju konferencije nazočio je i Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović.

 

Tema ovogodišnje konferencije je kolaboracija i virtualizacija bez granica, a u sklopu konferencije koja traje do 1. travnja  održat će se pedesetak predavanja te niz praktičnih radionica i demonstracija uživo.

Na konferenciji će se predstavit različite Cisco tehnologije za poslovne korisnike, pružatelje usluga i tijela državne uprave. Riječ je o tehnologijama koje omogućuju brzu i učinkovitu razmjenu ideja te tako neposredno stvaraju nove prilike u poslovanju. Ciscove inovacije omogućuju da se brzo prihvate novi načini poslovanja te upravo takvim novim tehnologijama poveća produktivnost i smanjuju troškovi.

Državni tajnik MORH-a Mate Raboteg u svom se obraćanju osvrnuo na dosadašnju suradnju MORH-a i Cisco Hrvatska a posebno je govorio o potrebama obrambenog sektora za specifičnim uslugama i proizvodima ove tvrtke i perspektivama budućeg razvoja.  Ukazao je na značajnu ulogu koje imaju nova tehnološka rješenja u brojnim zadaćama obrambenog sustava, kao i u međunarodnim misijama te je istaknuo kako obrambeni sustav treba stručno i osposobljeno osoblje sa Cisco kompetencijama. „MORH kao dio sustava državne uprave ima potrebu za integracijom i stalnim praćenjem ITT uslugama“ zaključio je Raboteg.

Predsjednik Ivo Josipović u prigodi otvaranja konferencije kazao je kako je IT industrija temelj našeg razvoja te je posebno istaknuo kako je Internet apsolutno demokratizirao društvo te kako je predsjednik danas dostupan putem interneta svakome i svakodnevno.

    Otvorenje Cisco Expo konferencije

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/otvorenje-cisco-expo-konferencije/cisco_20110330_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/otvorenje-cisco-expo-konferencije/cisco_20110330_07.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/otvorenje-cisco-expo-konferencije/cisco_20110330_08.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/otvorenje-cisco-expo-konferencije/cisco_20110330_09v.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/otvorenje-cisco-expo-konferencije/cisco_20110330_10.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/otvorenje-cisco-expo-konferencije/cisco_20110330_11.jpg


Priopćenja