Obilježavanje 26. obljetnice 9. gardijske brigade Vukovi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/beretke_vukovi_09052018_v.jpg
Foto: MORH/ K. Brigljević

U Gospiću će se biti održana središnja proslava te niz prigodnih aktivnosti u razdoblju od 29. do 30. listopada 2018. godine

Povodom obilježavanja 26. obljetnice 9. gardijske brigade Vukovi i i 11. obljetnice Motorizirane bojne Vukovi Gardijske mehanizirane brigade, u Gospiću će se biti održana središnja proslava te niz prigodnih aktivnosti u razdoblju od 29. do 30. listopada 2018. godine.

 Uz središnju svečanu proslavu, predviđena je i memorijalna utrka koju trče dva pripadnika mtb Vukovi uz dva pripadnika Udruge ratnih veterana 9. gbr Vukovi. Pripadnici nose majice s natpisom "56 km za 56 poginulih Vukova" te WZa sve poginule pripadnike ZNG-a i MUP-a“.

U utrci će sudjelovati i 56 pripadnika mtb Vukovi, od kojih će svaki simbolično istrčati po jedan kilometar u pratnji spomenute četvorice koji trče kompletnu memorijalnu utrku.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele pratiti svečanost i popratne aktivnosti povodom obilježavanja Dana Motorizirane bojne Vukovi Gardijske mehanizirane brigade, da u dane provedbe aktivnosti budu na spomenutim lokacijama koje donosimo u nastavku.

Osoba za kontakt je satnik Ivan Aljinović, kontakt: 095/9090-129.

Program:


29.listopad


  • 8-16 sati: Memorijalna trka Otočac-Gospić (start kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Otočcu, cilj u vojarni 9. gbr Vukovi u Gospiću)


30. listopad


  • 9 sati: Misno slavlje u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću

  • 12 sati: Središnja proslava na strojilištu vojarne 9.gbr Vukovi u Gospiću

  • 9-16 sati: Taktičko-tehnički zbor otvoren za građane



Najave