Otvaranje pučke kuhinje u Gunji

Oružane snage Republike Hrvatske će temeljem odluke ministra obrane sudjelovati u zajedničkom projektu s Mešihatom Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj na uspostavi javne pučke kuhinje u Gunji.


Pučka kuhinja u Gunji bit će puštena u rad u subotu, 28. lipnja 2014., a tim povodom upriličen je prigodan program, koji će se održati ispred džamije s početkom u 13 sati. Očekuje se da će događaju nazočiti predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović i načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Drago Lovrić.

Za potrebe otvaranja pučke kuhinje OSRH su premjestile pokretnu kuhinju iz grada Otoka, koja je do sada pripremala obroke za stanovništvo poplavom ugroženih područja, te je u Gunji izvršena montaža kuhinje, šatora, poljskih stolova i klupa. Oružane snage će u prvoj fazi rada poljske kuhinje u Gunji provoditi  veterinarsko-sanitarni nadzor prijema, pripreme i podjele hrane. Namirnice za kuhanje i pribor za konzumaciju hrane osigurava Mešihat Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. U okviru ovog projekta Oružane snage će izvršiti obuku lokalnih kuharskih timova koje će predložiti Islamska zajednica i općina Gunja, a po završetku obuke lokalnih timova predat će na privremenu uporabu pokretnu poljsku kuhinju s pripadajućom opremom Mešihatu Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj i općini Gunja.

Molimo zainteresirane medije da poprate ovaj događaj, a predstavnike medija pozivamo da dođu u Gunju sutra, 28. lipnja 2014., najkasnije do 12.30 sati.

Osoba za kontakt je brigadir Anto Zelić, načelnik Odjela za odnose s javnošću i informiranje Glavnog stožera OSRH, mob.: 099/312-75-85.



Najave