Održan godišnji brifing za Vojno diplomatski zbor

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vdz_03042012_v.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić susreli su se danas, 3. travnja 2012. na Hrvatskom vojnom učilištu s članovima Vojno diplomatskog zbora, vojnim izaslanicima akreditiranim u Republici Hrvatskoj, te im predstavili glavne smjernice rada i najznačajnije projekte Ministarstva obrane u budućem razdoblju.


U svojem je predavanju ministar Kotromanović istaknuo da se nalazimo pred značajnim poslom daljnjeg razvoja obrambenog sustava. "Stalne promjene strateškog konteksta kao što su integracija u NATO i Europsku uniju te financijska kriza značajno određuju smjer obrambenih reformi", rekao je ministar te nastavio "Početkom godine započeli smo s izradom cijelog seta dokumenata iz područja obrane s jasnim ciljem unapređenja našeg rada. Nastavit ćemo proces transformacije prema modernom, učinkovitom i priuštivom sustavu".

Govoreći vojnim izaslanicima načelnik GS OSRH-a general pukovnik Lovrić istaknuo je "Oružane snage Republike Hrvatske prošle su vrlo zahtjevnu transformaciju kroz svoju povijest. Tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća bili smo oni kojima je pomoć trebala, a sad sami pomažemo drugima. Naša je namjera i dalje nastaviti tim putem. Ponosan sam jer su OS RH svakim danom sve profesionalnije".

Na kraju predstavljanja u ime Vojno diplomatskog zbora, brigadni general Manfred Sulzgruber zahvalio se na prezentaciji i poželio uspjeh u reformama. Istaknuo je dobru reputaciju koju imaju hrvatski vojnici u međunarodnim misijama i izrazio uvjerenje da će tako uspješno djelovanje nastaviti i ubuduće.

    Održan godišnji brifing za Vojno diplomatski zbor

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odran-godinji-brifing-za-vojno-diplomatski-zbor/vdz_03042012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odran-godinji-brifing-za-vojno-diplomatski-zbor/vdz_03042012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odran-godinji-brifing-za-vojno-diplomatski-zbor/vdz_03042012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odran-godinji-brifing-za-vojno-diplomatski-zbor/vdz_03042012_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/odran-godinji-brifing-za-vojno-diplomatski-zbor/vdz_03042012_5.jpg


Priopćenja