Odluka Vlade RH o prelasku državne granice zbog provedbe vojnih vježbi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH


Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u srijedu, 30. siječnja 2019., donijela je Odluku o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga Republike Hrvatske radi sudjelovanja na zajedničkim vježbama u 2019. godini.

U skladu s Odlukom, odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske oružanim snagama država saveznica radi održavanja 19 vježbi s Oružanim snagama Republike Hrvatske u Republici Hrvatskoj, te prelazak državne granice Oružanim snagama RH radi sudjelovanja u 28 zajedničkih vježbi u inozemstvu s oružanim snagama država saveznica.

Zajedničke vojne vježbe Hrvatske vojske s oružanim snagama država saveznica provode se u skladu sa godišnjim planom vojnih vježbi za 2019. godinu. Pripadnici Hrvatske vojske tako će od veljače do studenoga 2019. sudjelovati na zajedničkim vježbama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu radi uvježbavanja i obuke u okviru međunarodnih organizacija kojima je Republika

Hrvatska pristupila ili pristupa na temelju međunarodnih ugovora, u cilju razvijanja operativnih sposobnosti i provedbe taktika, tehnika i procedura u međunarodnom okruženju.

Odluka je donesena na temelju članka 69. stavka 4. Zakona o obrani (Narodne novine, br. 73/13, 75/15, 27/16, 110/17 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske i 30/18), te uz prethodnu suglasnost Predsjednice Republike Hrvatske.

Prijedlog odluke o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga Republike Hrvatske radi sudjelovanja na zajedničkim vježbama u 2019. godini



Priopćenja