Odlikovan mađarski vojni izaslanik

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/odlikovanje_28082013_v.jpg

Na prigodnoj svečanosti održanoj danas, 28. kolovoza 2013. godine ministar obrane RH Ante Kotromanović uručio je odlikovanje Red hrvatskog trolista pukovniku Laszlu Hajasu, vojnom izaslaniku Mađarske u Republici Hrvatskoj i doajenu Vojnodiplomatskog zbora.

Odlukom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića pukovnik Laszlo Hajas vojni izaslanik Mađarske u Republici Hrvatskoj, odlikovan je "Redom hrvatskog trolista" za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju bilateralne obrambene suradnje između Republike Hrvatske i Republike Mađarske.

Ministar je tom prigodom rekao da je pukovnik Hajas tijekom svog mandata u Republici Hrvatskoj, radom i zalaganjem znatno utjecao na razvoj bilateralne obrambene suradnje između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Republike Mađarske, podignuvši je na zavidnu razinu.

Zahvaljujući na odlikovanju pukovnik Hajas je istaknuo kako je ovo priznanje i njemu i Mađarskoj, izrazivši zahvalnost Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru na iznimno dobroj suradnji koju je imao tijekom svojega mandata.



Priopćenja