Odlazak 18. hrvatskog kontingenta u misiju ISAF

Ministar obrane Davor Božinović i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić nazočit će, u četvrtak, 1. rujna 2011., u 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a u vojarni Pleso svečanom ispraćaju 18. hrvatskog kontingenta u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu, s početkom u 11,45 sati.

Zajedno da pripadnicima 18. hrvatskog kontingenta u mirovnu operaciju ISAF odlazi i 6 pripadnika oružanih snaga država članica Američko-jadranske povelje, koji će sudjelovati kao mentorsko osoblje u okviru Škole Vojne policije Afganistanske Nacionalne Armije (ANA) u Kabulu. Radi se o dva pripadnika OS Republike Crne Gore, tri pripadnika OS Makedonije i jednom pripadniku OS Republike Albanije. Navedeni pripadnici također su u srpnju prošli i preduputnu obuku u Obučnom središtu za međunarodne vojne operacije OS RH, u vojarni „Damir Martić“ u Rakitju, a koju je organizirala Republika Hrvatska kao država koja je preuzela ulogu vodeće NATO nacije za razvoj institucionalne obuke Vojne policije Afganistanske Nacionalne Armije i ustrojavanje škole Škole Vojne policije ANA-e u Kabulu.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate ispraćaj 18. hrvatskog kontingenta i dođu u vojarnu Pleso, u četvrtak, 1. rujna 2011. najkasnije do 11,30 sati. Parking za novinare bit će osiguran uz ulaz u vojarnu.

Osoba za kontakt je načelnica Odjela informiranja SOJI-a Emina Lišić, mob: 098/233 480.



Najave