Obuka pričuvnika u gašenju šumskih požara

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/10/pricuva_11102019_at.jpg
Pričuvni sastva HV| Foto: MORH / M. Čobanović

Pričuvnici Hrvatske vojske uvježbavaju pružanje pomoći civilnim institucijama u gašenju velikih šumskih požara

U vojarni 4. gardijske brigade Pauci u Kninu i na vojnom poligonu “Crvena zemlja” kod Knina, u petak, 18. listopada 2019. godine u jutarnjim satima bit će prikazana sposobnost integracije pričuvnog sastava Hrvatske vojske u složenim i zahtjevnim uvjetima djelovanja u pogledu pružanja pomoći civilnim institucijama u gašenju velikih šumskih požara.

Tijekom obuke će se uvježbavati ulazak i izlazak iz helikoptera, prebacivanje snaga zrakom (pričuvnici će biti prevezeni na improvizirano požarište iz vojarne 4. gardijske brigade Pauci na vojni poligon “Crvena zemlja”) i praktičan rad na improviziranom požarištu uz potporu zračnih vatrogasnih snaga, odnosno nalet i djelovanje zrakoplova Canadair.

Cjelokupna obuka pripadnika 5. pješačke pukovnije pričuvnog sastava Hrvatske vojske provodi se od 14. do 23. listopada 2019. godine.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti navedeni događaj da dođu na parkiralište ispred vojarne 4. gardijske brigade Pauci u Kninu, u petak, 18. listopada 2019., najkasnije do 7.45 sati, odakle će vozilom Hrvatske vojske biti prevezeni na vojni poligon “Crvena zemlja”.

Također, molimo zainteresirane predstavnike medija da obavezno svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr, najkasnije do četvrtka 17. listopada 2019. do 14 sati.
Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Osoba za kontakt je bojnik Zlatko Bulić, mob: 091/760-1033.

 

Objava Obuka pričuvnika u gašenju šumskih požara pojavila se prvi puta na MORH.



Najave