Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/20200504-gsusak-1024x682.jpg
Na zagrebaèkom Gradskom groblju Mirogoj u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. polaganjem vijenca i paljenjem svijeæe na posljednjem poèivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 22. godišnjica njegove smrti | Foto: MORH / F. Klen

Ministar Šušak dao je neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku, rekao je ministar obrane Damir Krstičević

Na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na posljednjem počivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 22. godišnjica njegove smrti.

Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška | Foto: MORH / F. Klen

Vijence su položili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te obitelj Šušak.

U povodu 22. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisjetio se ministra Šuška riječima: “Ministar Gojko Šušak je uz prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i hrvatske branitelje jedan od najzaslužnijih za uspješno vođenje i pobjedonosni završetak Domovinskog rata. Zauvijek ćemo pamtiti njegove riječi koje je uputio predsjedniku Tuđmanu nakon završetka operacije Oluja: “Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!”, koje su postale simbol za pobjedničke operacije Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata. Imao je jasnu viziju razvoja Hrvatske vojske i bio je velik na djelima. Svojim potezima i odlukama odredio je smjer razvoja pobjedničke Hrvatske vojske. Ponosan sam što od 2017. godine Ministarstvo obrane dostojanstveno obilježava obljetnicu njegove smrti, a jedna od ključnih dvorana u Ministarstvu obrane nosi ime u čast ministru Šušku, koji je dao neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.”

Molitvu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo.

Misa zadušnica, koju predvodi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, služit će se od 18 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, a izravan prijenos možete pratiti na poveznici.

 
Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Flickr fotogalerija

Objava Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja