Obilježavanje 30 godina diplomatskih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

130 pripadnika Kraljevske počasne garde održat će nastupe u Splitu i Zagrebu

30 godina diplomatskih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske te Nacionalni dan Kraljevine Norveške obilježit će se u Splitu u petak 3. lipnja 2022. i u Zagrebu u subotu 4. lipnja 2022. godine.

Ukupno 130 pripadnika Kraljevske počasne garde Kraljevine Norveške održat će u Hrvatskoj tri nastupa koja uključuju pokaznu vježbu i pratnju orkestra koji će biti otvoreni za javnost.

Prvi nastup održat će se u Splitu u petak 3. lipnja 2022. na Rivi s početkom u 18.00 sati. Druga dva nastupa bit će u Zagrebu u subotu 4. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 11.00 sati na ruti: Zrinjevac – Teslina – Preradovićev trg – Ilica – Trg bana Jelačića – Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije i u parku Maksimir u 18.00 sati na ruti Glavna aleja parka Maksimir – prostor zapadno od Vidikovca. U Zagrebu će se Kraljevskoj počasnoj gardi Kraljevine Norveške pridružiti pripadnici Počasno-zaštitne bojne i Orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske.

Tijekom 30 godina diplomatskih odnosa Kraljevina Norveška i Republika Hrvatska razvile su postojano i sveobuhvatno partnerstvo u svim područjima i ostvarile značajne projekte u okviru obrambene suradnje.

Objava Obilježavanje 30 godina diplomatskih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske pojavila se prvi puta na MORH.



Najave