Obilježena obljetnica SzOiDL-a i završetak izobrazbe za pirotehnologa

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_20090710_1_v.jpg

U Požegi je 10. srpnja svečano obilježena četvrta obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike, kao i završetak petomjesečne izobrazbe za pirotehnologa, koja je prvi put provedena u OSRH.

Specijalističku izobrazbu za skladištenje, čuvanje i održavanje raketnog sustava i klasičnih ubojitih sredstava završilo je dvanaest polaznika, a prigodnim govorom postrojenim vojnicima u požeškoj vojarni obratio se zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadni general Nikola Škunca. Čestitajući polaznicima na uspješno završenoj izobrazbi, istaknuo je važnost osposobljavanja pripadnika OSRH-a i za takve dužnosti, te je ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali u njezinoj organizaciji i provedbi.
U sklopu svečanog obilježavanja obljetnice Središta načelnik Stožera Hrvatske kopnene vojske brigadni general Alojz Tomašević uručio je zahvalnice nedavno umirovljenim djelatnicima, zahvalivši im na njihovom doprinosu, kako u Oružanim snagama tako i u Domovinskom ratu.
Proslavi obljetnice Središta za obuku i doktrinu logistike nazočili su i predstavnici civilnih vlasti, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, te braniteljskih udruga s toga područja, a tim je povodom u kapeli u krugu vojarne služena i misa, koju je predvodio vojni kapelan vlč Željko Volarić.

 

    Obilježenja obljetnica SzOiDL-a

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeenja-obljetnica-szoidl-a/pozega_20090710_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeenja-obljetnica-szoidl-a/pozega_20090710_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeenja-obljetnica-szoidl-a/pozega_20090710_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeenja-obljetnica-szoidl-a/pozega_20090710_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeenja-obljetnica-szoidl-a/pozega_20090710_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeenja-obljetnica-szoidl-a/pozega_20090710_6.jpg


Priopćenja