Obilježena 8. godišnjica Zapovjedništva za potporu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zzp_15112010_v.jpg

Zapovjedništvo za potporu obilježilo je danas 15. studenoga u vojarni "Satnik Josip Zidar" u Velikoj Buni osmu godišnjicu ustrojavanja. Svečanosti su nazočili izaslanik ministra obrane državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, zamjenici načelnika GS OSRH-a general pukovnik Slavko Barić i kontraadmiral Zdenko Simičić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske  i savjetnik Predsjednika za obranu Zlatko Gareljić, te drugi dužnosnici MORH-a i OSRH-a, djelatnici ZzP-a i predstavnici Crkve.

Postrojbe Zapovjedništva za potporu čine danas najveću logističku organizaciju u OSRH-a odgovornu za organizaciju i provedbu logističke, zdravstvene, personalne i druge potpore pripadnicima, postrojbama i zapovjedništvima OSRH-a. Istaknuo je to u svom govoru zapovjednik ZzP-a, general bojnik Mate Ostović. Raznorodnu logističku potporu provode i organiziraju u 30 vojarni i 13 izdvojenih vojnih objekata. General Ostović je istaknuo i kako Zapovjedništvo za potporu provodi i obuku iz logističkih specijalnosti za djelatnike MORH-a i pripadnike OSRH-a, a djelatnici ZzP-a aktivno sudjeluju i u misiji ISAF u obuci pripadnika afganistanske vojske iz funkcionalnog područja logistike.

General pukovnik Slavko Barić djelatnicima ZzP-a obljetnicu je čestitao u ime načelnika GS OSRH-a.  "Zapovjedništvo za potporu ispunjava sve svoje zadaće efikasno, ekonomično i na vrijeme", kazao je general Barić, te napomenuo da se i na iskustvima iz Domovinskog rata naučilo na koji način razvijati ZzP koje dobiva sve pohvale za svoj rad u zemlji, ali i za osiguranje logističke potpore pripadnicima OSRH-a u misiji.

U ime ministra obrane čestitke ZZP-u povodom osme godišnjice uputio je državni tajnik MORH-a Mate Raboteg. Ukazujući na značaj logističkog sustava Raboteg je kazao kako je "logistička sastavnica svih OS ne samo bitna za dostizanje deklariranih sposobnosti, nego je ona odraz uređenosti i organiziranosti obrambenog sustava u cjelini." Istaknuo je i kako je ZzP u svom radu postavio visoke standarde, u potpunosti usvojio i primijenio koncept zemlje domaćina, te su i u misiji ISAF izgradili jak potporni segment.

Čestitke djelatnicima ZzP-a uputio je u ime Predsjednika Republike, njegov izaslanik Zlatko Gareljić. Kazao je kako se obilježavajući godišnjice uvijek treba prisjetiti prošlosti, okolnosti nastajanja suvremene Hrvatske i doprinosa svih branitelja koji su se odazvali pozivu savjesti i branili svoje, te odgovornosti za sadašnjost i budućnost društva i države. Ukazujući na značaj OS kazao je kako su one oslonac građanima i pouzdan partner u međunarodnim organizacijama i Savezu.

Djelatnicima ZzP-a uručene su pohvale, nagrade i promaknuća u više činove. Među časnicima koji su dobili više činove je i  zapovjednik ZzP-a Mate Ostović koji je promaknut u čin general-bojnika. Obilježavanje 8. godišnjice ZzP-a završilo je prigodnim programom u kojem su nastupili klapa HRM-a "Sveti Juraj" i orkestar OSRH-a, koji djeluju u sastavu ZzP-a.



    Obilježena 8. godišnjica Zapovjedništva za potporu

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_01_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_02_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_03_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_04_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_05_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_06_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_07_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_08_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_09_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_10_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_11_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_12_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_13_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_14_20101115.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeena-8-godinjica-zapovjednitva-za-potporu/zzp_15_20101115.jpg


Priopćenja