Obilježen početak izobrazbe na HVU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvu_14092011_v.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u Zagrebu, danas je, 14. rujna, obilježen početak izobrazbe za polaznike svih razina školovanja. Uspjeh tijekom školovanja polaznicima  su tom prigodom zaželjeli izaslanik ministra obrane državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović i ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov, a na prigodnoj su svečanosti bili i drugi visokii vojni dužnosnici, kao i vojni izaslanici akreditirani u Republici Hrvatskoj.


U školskoj godini 2011/2012 na svim razinama izobrazbe HVU-a uključujući i onu najvišu - Ratnu školu, ukupno se školuje 319 polaznika. Među njima je i 13 polaznika iz drugih zemalja i to iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke i Slovenije.

U ime ministra obrane uspjeh tijekom školovanja svim polaznicima zaželio je državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović. Čestitao im je na razvoju dosadašnje karijere, te je dodao kako će nakon uspješno završenog obrazovanja i usavršavanja moći svakako dati još veći doprinos izgradnji naših obrambenih sposobnosti i međunarodnoj sigurnosti. "Oružane snage pridaju veliki značaj izgradnji obrazovnih sposobnosti koje su temelj svih obrambenih sposobnosti koje jedna zemlja može imati" kazao je Šimunović. Činjenica da se na HVU školuju i pripadnici OS drugih zemalja, prema riječima državnog tajnika, potvrda je povjerenja u naš vojno obrazovni sustav, kao i otvorenosti naših institucija.

"U Hrvatsko vojno učilište se ne dolazi samo po diplomu nego po znanje. Biti odabran za školovanje znači da ste najbolji u svojim ustrojbenim cjelinama. To je čast ali i obveza" kazao je tom prigodom ravnatelj HVU-a general Šundov. Proces školovanja i profesionalnog razvoja jedan je od najvažnijih oblika upravljanja ljudskim potencijalima. Dostizanju najnovijih trendova u obrazovanju neprekidno se treba težiti, i u tome se, napomenuo je general Šundov, ne smije zaostajati. Pozvao je sve polaznike škola na uvažavanje različitosti, međusobno poštovanje i profesionalni odnos.

U sklopu obilježavanja početka izobrazbe, djelatnicima HVU-a uručena su promaknuća u više činove, nagrade i pohvale.

    Obilježen početak izobrazbe na HVU

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-poetak-izobrazbe-na-hvu/hvu_14092011_0189.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-poetak-izobrazbe-na-hvu/hvu_14092011_0202.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-poetak-izobrazbe-na-hvu/hvu_14092011_0208.jpg


Priopćenja