Obilježen Dan Obalne straže RH i 5. obljetnica osnutka

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/obalna_150102012_v.jpg

U Pomorskoj bazi Lora u Splitu, danas, 5. listopada 2012. obilježen je Dan Obalne straže RH i 5. obljetnice osnutka svečanim postrojavanjem pripadnika Obalne straže  i prigodnim obraćanjem zapovjednika HRM-a kontraadmirala Ante Urlića , ujedno i izaslanik ministra obrane i načelnika GS OSRH, te zapovjednika Obalne straže kapetana bojnog broda Marina Stošića. Svečanost su nazočili i predstavnici Grada, Županije, sveučilišne zajednice te institucija koji provode zadaće nadzora i zaštite prava i interesa RH na moru.


Tom prigodom zapovjednik Obalne straže RH uručio zahvale zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su pridonijeli ustrojavanju i razvoju Obalne straže RH. Zahvalnice su tako dodijeljene zapovjedniku  HRM-a, kontraadmiralu Anti Urliću, prvom zapovjedniku Obalne straže RH, viceadmiralu Zdravku Kardumu, Postaji pomorske policije Split, u ime MUP-a RH  i  Lučkoj kapetaniji Split, u ime MPPI.

U prigodnim obraćanjima istaknuto je, kako je Obalna straža RH kao organska sastavnica HRM-a kroz ovih pet godina postojanja postigla zapažene rezultate te se profilirala kao nezamjenjiv servis Hrvatske države u zaštiti njenih interesa na moru. Također, rečeno je kako je Odluka Vlade RH o gradnji novih ophodnih brodova unijela puno optimizma i  radosti među pripadnicima Obalne straže. Nadalje, ističe se da je temeljna snaga Obalne straže RH, mladi, visoko educirani i motivirani djelatnici, na kojima se temelji status i  budućnost ove postrojbe. Oni su kreativna snaga koja multiplicira sposobnosti i daje garanciju da će Obalna straža RH zajedno sa drugim tijelima državne uprave, biti spremna za nove izazove i rizike u zaštiti  nacionalnih interesa na hrvatskom moru.

    Obilježen Dan Obalne straže RH i 5. obljetnica osnutka

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-dan-obalne-strae-rh-i-5-obljetnica-osnutka/obalna_150102012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-dan-obalne-strae-rh-i-5-obljetnica-osnutka/obalna_150102012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-dan-obalne-strae-rh-i-5-obljetnica-osnutka/obalna_150102012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obiljeen-dan-obalne-strae-rh-i-5-obljetnica-osnutka/obalna_150102012_4.jpg


Priopćenja