Obalna straža RH i dalje u potrazi za nestalim hrvatskim državljaninom sa broda Gallia

Na zahtjev Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) danas, u nedjelju, 8.srpnja, u područje operacije traganja i spašavanja upućen je brod Obalne straže "Faust Vrančić", a koji traga za nestalim članom posade trgovačkog broda "Gallia" koji je plovio pod zastavom Liberije.

Prema informacijama zaprimljenim od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje (MRCC) iz Bremena riječ je o hrvatskom državljaninu, rođenom 1966. godine. Trgovački brod "Gallia" plovio je iz luke Limassol prema Trstu, a Obalna straža RH se prema zahtjevu Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) uključila u potragu za nestalim članom posade u petak, 6. srpnja, sa dva zrakoplova Pilatus PC-9.

Tijekom jučerašnjeg dana, u subotu, 7. srpnja, zrakoplovi Obalne  straže RH PC-9, zajedno sa 2 helikoptera Obalne straže Talijanske Republike, pretraživali su zadano područje (područje zone odijeljene i usmjerene plovidbe jugozapadno od otoka Palagruža) u tri navrata, dok su talijanski zrakoplovi i danas uključeni u području operacije traganja i spašavanja zajedno sa brodom Obalne straže RH.

Trgovački brod "Galia" je danas, u nedjelju, u jutarnjim satima nastavio plovidbu prema luci Trst.



Priopćenja