Novi program službenog posjeta generala Dempseya

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/najava_21092014_v.jpg
Foto: OSRH/ S. Brigljević

Načelnik Združenog stožera Oružanih snaga SAD-a general Martin E. Dempsey boravit će od 21. do 23. rujna 2014. u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, Ministarstvu obrane RH i Oružanim snagama RH.

Ministar obrane RH Ante Kotromanović, u ponedjeljak 22. rujna 2014. godine, u 10.45 sati u administrativnom sjedištu Ministarstva obrane RH u Zagrebu (Trg kralja Petra Krešimira IV, broj 1), uručit će generalu Dempseyu odlikovanje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, koje se dodjeljuje za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske, za izgradnju Hrvatske i razvitak odnosa Hrvatske i drugih zemalja.

Nakon toga generala Dempseya u Banskim dvorima primit će i  predsjednik Vlade Zoran Milanović.  

General Dempsey će u 12.30 sati u vojarni „Croatia“ u Zagrebu prisustvovati primopredaji nekoliko vozila tipa M-ATV i MRAP, koje je američka vlada donirala Republici Hrvatskoj.

Nakon primopredaje doniranih vozila predviđene su kratke izjave za medije.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u ponedjeljak 22. rujna 2014. godine, u administrativno sjedište Ministarstva obrane RH u Zagrebu, Trg kralja Petra Krešimira IV, broj 1, najkasnije do 10.15 sati i poprate ceremoniju dodjele odlikovanja američkom generalu.

Također, pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u ponedjeljak 22. rujna 2014. godine u vojarnu „Croatia“ u Zagrebu, Sarajevska 7, najkasnije do 12.10 sati i poprate primopredaju doniranih vozila.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr, najkasnije danas, u nedjelju, 21. rujna 2014. do 20 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, broj osobne iskaznice, broj mobitela te tip vozila i registarsku oznaku vozila. U vojarni „Croatia“ u Zagrebu, Sarajevska 7,  za predstavnike medija osigurano je parkiralište.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Najave