Njemački vojni zrakoplov u posjetu HRZ i PZO-u

U sklopu planirane bilateralne obrambene suradnje između Hrvatske i Njemačke u ponedjeljak 25. svibnja 2009. godine  u 91. ZB Pleso u 08.30 sati sletjet će zrakoplov njemačkog vojnog zrakoplovstva (Deutsche Luftwaffe) tipa Eurofighter.

Ulazak u hrvatski zračni prostor te dolazak na zračnu luku Pleso njemačkog vojnog zrakoplova bit će u pratnji zrakoplova HRZ-a, a predstavnike njemačkog zrakoplovstva primit će zapovjednik HRZ i PZO-a brigadni general Vlado Bagarić.

Susretu će biti nazočan i njemački veleposlanik u Hrvatskoj dr. Bernd Fisher te njemački vojni izaslanik u RH pukovnik Burkhard Kuehnapfel.

Navedena aktivnost planirana je u sklopu godišnje bilateralne obrambene suradnje dviju zemalja,  a sam datum posjeta odabran je povodom obilježavanja 60. godišnjice proglašenja ustava Savezne Republike Njemačke (23. svibnja 2009.), u tjednu u kojem se obilježava i 18. obljetnica osnivanja OS RH te povodom uspješnog ulaska Republike Hrvatske u NATO.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da medijski poprate navedenu aktivnost te ih molimo da dođu u 91. ZB Pleso u ponedjeljak 25. svibnja 2009. godine, najkasnije do 08.00 sati.

Osoba za kontakt: načelnica Odjela za informiranje Emina Lišić mob. 098/233 480 i časnik za odnose s javnošću HRZ i PZO-a pukovnik Jure Stipić mob. 098 860 385.

Najave