"Nevin sam, a mnogima sam trn u oku jer jačam našu vojsku"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/01/damir_krsticevic_v.jpg
Foto: MORH / T. Brandt

Ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević 12. siječnja 2019. komentirao je prijavu koja je protiv njega podnesena u Srbiji



Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević u subotu, 12. siječnja 2019. komentirao je  prijavu koja je protiv njega podnesena u Srbiji zbog ratnih zločina na području Jajca.

"Ja to uopće ne smatram prijavom. Ja sam slobodan čovjek koji je časno branio domovinu i zbog toga sam iznimno ponosan. Na Republiku Hrvatsku  izvršena je agresija i to je ono što treba znati. Očito je kako mnogi danas žele uprljati 4. gardijsku brigadu i mene kao njezinog ratnog zapovjednika. Potpuno sam čist i nevin", kazao je ministar Krstičević dodavši kako je ponosan na svoj ratni put te na put 4. gardijske brigade te ističe kako se brigada nije nalazila u mjestu i u vrijeme koje se navodi u prijavi.

"U tom mjestu i vremenu 4. brigada nije bila, ali očito nekome odgovara da destabilizira osobno mene i Vladu, da se stavljam u poziciju da se trebam braniti. A za što da se branim, za ništa", kazao je Krstičević i istaknuo da on neće reagirati na prijavu već da to treba učiniti država.

"To je put ponosa i časti i ja sam iznimno sretan što sam zapovijedao 4. brigadom", rekao je ministar obrane Damir Krstičević i zaključio kako je očito mnogima trn u oku iz razloga što na pravi način jača i modernizira Hrvatsku vojsku.



Priopćenja