Neformalni sastanak ministara obrane Europske unije u Zagrebu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/03/2020-03-05-neformalni-sastanak-mod-zg-1024x683.jpg

U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU u Zagrebu će se održati Neformalni sastanak ministara obrane država članica Europske unije

Neformalni sastanak ministara obrane država članica Europske unije održat će se u srijedu i četvrtak, 4. i 5. ožujka 2020. u Zagrebu u sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU.

Domaćin sastanka je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, a sastankom će predsjedati visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske komisije Josep Borrell.

U srijedu 4. ožujka 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se radna večera ministara obrane EU s početkom u 19,00 sati.

Predstavnicima medija bit će omogućeno praćenje službenog dočeka visokih uzvanika ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 17,30 sati i zajedničko fotografiranje.

U četvrtak, 5. ožujka 2020. u hotelu Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1 u Zagrebu s početkom u 8,30 sati održat će se radne sjednice ministara obrane država članica Europske unije na kojima će se raspravljati o prioritetima iz područja obrane.

Sastankom će predsjedati potpredsjednik Europske komisije i visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

Fotografima i snimateljima će biti omogućeno praćenje početka radne sjednice u 8,30 sati.

Nakon završetka radnih sjednica, u 12.15 sati planirane su izjave za medije potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i visokog predstavnika Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella.
Napominjemo kako je praćenje sastanka ministara obrane moguće isključivo za akreditirane predstavnike medije te vas molimo da se obavezno akreditirate za ovaj događaj na poveznici.

Također, ljubazno molimo da vašu prijavu za praćenje obavezno pošaljete i na e-mailove: infor@morh.hr i media@mvep.hr najkasnije do petka, 28. ožujka 2020. do 14 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, broj novinarske iskaznice te broj mobitela.

O konkretnim informacijama za medije, mjestu i vremenu dolaska i dr. akreditirani predstavnici medija pravovremeno će biti obaviješteni.

Objava Neformalni sastanak ministara obrane Europske unije u Zagrebu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave