Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/prvi-za-hr-2400x1600-1-1024x683.jpg

Međunarodno vojno natjecanje "Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku" održat će se u srijedu 8. svibnja 2024. godine

Natjecanje će započeti ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra s početkom u 6 sati, a završit će kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati, kada će se održati svečanost povodom završetka natjecanja i proglašenje pobjednika.

Svečani program povodom završetka natjecanja i proglašenja pobjednika natjecanja uključuje:

  • Taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH,
  • nastup akrobatske grupe “Krila Oluje” – predviđen početak oko 12:45 sati,
  • pokaznu vježbu vojno – akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne,
  • koncert klape “Sveti Juraj” – predviđen početak u 15 sati,
  • završetak hodnje – dolazak umirovljenih djelatnika SG SOD “Damir Tomljanović – Gavran” i
  • dodjelu odličja Red “Bana Jelačića” Središtu “Damir Tomljanović – Gavran”.

Ovogodišnje natjecanje provodi se u čast obilježavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana i 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović – Gavran”.

Ukupno 80 sudionika, 72 natjecatelja i osam natjecateljica, od toga 40 pripadnika/ca Hrvatske vojske, 10 Ministarstava unutarnjih poslova, 30 iz savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz 12 država i jednog NATO zapovjedništva prolaze stazu dugu približno 34 kilometra na kojoj savladavaju sedam vojničkih zadaća.

Zainteresiranim predstavnicima medija bit će omogućeno praćenje natjecatelja na startu ispred bivše vojarne u Šepurinama, na radnoj točci “Prelazak vodene zapreke” te na cilju kod crkve Svetog Donata u Gradu Zadru.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti početak natjecanja da dođu u srijedu 8. svibnja 2024. ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra najkasnije do 6 sati te da svoj dolazak najave na press@morh.hr, najkasnije do utorka 7. svibnja 2024. do 19 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela. Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Drago Vujević, mob: 098/982 5828.

Više informacija o natjecanju dostupno je na web stranici MORH-a, poveznica:
https://www.morh.hr/memorijal-bojnik-davor-jovic-natjecanje-prvi-za-hrvatsku-2024/

Objava Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku” pojavila se prvi puta na MORH.



Najave