Natječaj za stipendiranje studenata viših godina studija

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Natječaj za stipendiranje studenata/studentica viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u RH u akademskoj godini 2010./2011., a rok za podnošenje prijava je 26. travnja 2011. godine.

Na natječaj se mogu javiti studenti viših godina počevši od druge godine naviše koji studiraju na jednom od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Zadru, kao i svi kandidati koji studiraju na Veleučilištu u Varaždinu, Karlovcu, Velikoj Gorici, Čakovcu i Slavonskom Brodu. Natječaj sa popisom fakulteta možete pogledati ovdje.

Riječ je o Natječaju za program civilno-vojnog školovanja, a tijekom studija kandidati će imati osiguranu stipendiju (najmanje 14 400 kuna godišnje), te po završetku studija osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Kandidati se nakon završenog civilnog školovanja upućuju na dragovoljno služenje vojnog roka i na Temeljnu časničku izobrazbu, te će dobiti čin poručnika. Nakon uspješno završenog školovanja kandidati su obvezni raditi u sustavu OS RH u trajanju dvostruko dužem od vremena stipendiranja.

Informacije u svezi natječaja mogu se dobiti na službenoj web stranici MORH-a: www.morh.hr i u Personalnoj službi MORH-a na telefone 01/4832 630, 01/4832 838, 01/4832 634.



Priopćenja