Nastupni posjet veleposlanika Slovačke Republike Petera Suska

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/11/damir_krsticevic_peter_susko_12112018_01.jpg
Foto: MORH / J. Kopi

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević primio je u ponedjeljak, 12. studenoga 2018. veleposlanika Slovačke Republike Petera Suska

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević primio je u ponedjeljak, 12. studenoga 2018. veleposlanika Slovačke Republike Petera Suska u nastupni posjet.

Tijekom sastanka potvrđeno je kako su Hrvatska i Slovačka prijateljske zemlje koje imaju izvrsne bilateralne odnose.

Pripadnici hrvatske i slovačke vojske sudjeluju u zajedničkim misijama i operacijama u Afganistanu i u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti na Baltiku. Suradnja postoji i na projektu standardizirane preduputne obuke za Air Advisor timove koji obučavaju Afganistanske snage sigurnosti, kao i u okviru Multinacionalnog zrakoplovnog obučnog centra.

Foto: MORH / J. Kopi | Nastupni posjet MORH-u veleposlanika Slovačke Republike Petera Suska

Hrvatska i Slovačka zajedno sudjeluju i u PESCO projektima, a sudjelovat će i u Borbenoj skupini koja će biti u stanju pripravnosti tijekom druge polovice 2019. godine.

Govoreći o proizvodima hrvatske obrambene industrije, ministar Krstičević upoznao je veleposlanika Suska i s nadolazećom Jadranskom vojnom i zrakoplovnom izložbom i konferencijom – ASDA 2019, koja će se održati u travnju 2019. u Splitu.

Priopćenja