Najavljena izložba vojne industrije u Splitu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/split_17_28202011_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović na konferenciji za medije koja je u ponedjeljak, 28 veljače, održana u Kongresnom ugostiteljskom centru 'Poljud' u Splitu i službeno je najavio međunarodnu izložbu proizvođača naoružanja i vojne opreme „Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija– ASDA“ koja će se od 29. do 31. ožujka 2011. održavati u Spaladium areni, u Splitu.

Na konferenciji za medije bili su i državni tajnik u MORH-u Mate Raboteg i zamjenik načelnika GS OS RH za planove i resurse, general pukovnik Slavko Barić.

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom Vlade RH, a u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država, specijalizirane za organizaciju sajamskih priredbi takovog tipa.
Ministar Božinović je istaknuo kako je održavanje ove izložbe u Splitu izuzetna poslovna prilika za Republiku Hrvatsku i proizvođače vojne opreme. Cilj je, napomenuo je da se ona tradicionalno održava u Splitu.  „Cilj nam je da se Split stavi trajno na mapu najvećih svjetskih organizatora izložbi ove vrste. Split ulazi u društvo s Parizom, Moskvom, Abu Dhabijem. Zadovoljni smo zbog činjenice da su naši američki partneri izabrali Split kao potencijalno najbolju lokaciju u ovom dijelu Europe za organizaciju ovakve izložbe“, izjavio je ministar Božinović. Značaj ove međunarodne izložbe je višestruki. Tu je prvenstveno gospodarski značaj jer, kao što je poznato, industrija ove vrste je u velikom porastu. Pripreme za izložbu teku dobro, a odaziv je izuzetan. Do sada se prijavilo 107 tvrtki od čega 39 iz Hrvatske i 68 iz svijeta među kojima su i one koje se po proizvodnji vojne opreme i naoružanja nalaze u samom svjetskom vrhu.


Prema riječima državnog tajnika MORH-a Mate Rabotega na izložbi će se tvrtke predstaviti sa konkretnim najnovijim proizvodima ili simulatorima i to iz svih područja obrane i sigurnosti. Već sada je sav izložbeni prostor rasprodan. Ministar Božinović je napomenuo kako će izložba biti i dobra prigoda za bilateralne susrete, no ipak najvažnija za ostvarenje poslovnih kontakata.  



Priopćenja