Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/predsjednica_u-_morh_u_28062019_v-1024x684.jpg

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u petak, 28. lipnja 2019. godine bila je u radnom posjetu Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru Oružanih snaga gdje se sastala s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Mirkom Šundovom. Tom prigodom, […]

Objava Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH u MORH-u pojavila se prvi puta na MORH.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u petak, 28. lipnja 2019. godine bila je u radnom posjetu Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru Oružanih snaga gdje se sastala s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Mirkom Šundovom.

Tom prigodom, uoči sjednice Vijeća za obranu ministar Krstičević i general Šundov izvijestili su predsjednicu RH o ključnim projektima i postignućima obrambenog sustava u dosadašnjem razdoblju te planovima do kraja 2019. i 2020. godine.

Naglašeno je značajno povećanje obrambenog proračuna i poboljšanje materijalnih prava te uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske. Također, istaknuto je uspješno sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske u međunarodnim vojnim vježbama Immediate response 19, Astral Knight i Swift Response 19 koje su održane zajedno sa savezničkim i partnerskim oružanim snagama na teritoriju Republike Hrvatske tijekom svibnja i lipnja ove godine.

Također, ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera general Šundov Predsjednici su predstavili buduće planove, ustrojavanje novih zapovjedništava, Zapovjedništva za kibernetički prostor, Središta za besposadne zrakoplovne sustave i novog Središta za razvoj vođa te projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu koji je planiran na jesen ove godine.

Sugovornici su se usuglasili kako je ključan preduvjet razvoju obrambenog sustava partnerski odnos između Predsjednice Republike, Ministarstva obrane i Vlade Republike Hrvatske u obrambenom području, kojim se osiguravaju koordinirani i združeni napori za boljitak Hrvatske vojske i razvoj sustava domovinske sigurnosti.

[See image gallery at www.morh.hr]

Objava Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OS RH u MORH-u pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica