MORH sudjeluje na Smotri Sveučilišta

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/smotra03042009v.jpg

Na 13. smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja je otvorena u četvrtak, 2. travnja u Studentskom centru, Ministarstvo obrane RH na izložbenom  štandu  (broj 72) predstavlja maturantima uvjete i mogućnosti programa civilno-vojnog školovanja pod nazivom „Kadet“. Na trodnevnoj smotri sudjeluje 33 fakulteta i akademije zagrebačkog Sveučilišta te pedesetak veleučilišta i visokih škola iz Hrvatske i inozemstva.  Smotra se održava pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade i Grada Zagreba. 

Prvog dana sajma, 2. travnja, djelatnici Službe za odnose s javnošću i informiranje te kadeti dijelili su letke i brošure o programu „Kadet“ te su s maturantima podijelili svoja iskustva u Oružanim snagama. Otvorenju smotre nazočio je ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ general bojnik Mirko Šundov.
Kadet je stipendist Oružanih snaga RH koji svoja prava, ali i obveze, ostvaruje ugovorom s MORH-om o školovanju odnosno stipendiranju na preddiplomskim studijima na fakultetima sveučilišta u Zagrebu i Splitu, sukladno oglasu koje raspisuje MORH jednom godišnje u dnevnom tisku.
Školovanje kadeta na fakultetima odvija se prema istim programima kao i za ostale polaznike visokoškolskih institucija uz dodatak programa vojne obuke, odnosno dijela programa u kojem će kadeti izučavati nastavne sadržaje specifične za vojni poziv u vojnim kampovima te kroz nastavne module za OS-a. Kadeti OS RH školuju se za časnike rodova koji su sastavni dio grana Oružanih snaga RH.
Smotra Sveučilišta je besplatna, a otvorena je 2. i 3. travnja, od 10 do 18 sati, te 4. travnja, od 9 do 15 sati.

Priopćenja