MORH sudjelovao na Danu karijera

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karijera_09_2_v.jpg

Na tradicionalnom osmom, jednodnevnom sajmu zapošljavanja Danu karijera koji je održan u četvrtak, 7. svibnja, u Boćarskom domu u Zagrebu, Ministarstvo obrane  Republike Hrvatske na izložbenom štandu predstavilo je srednjoškolcima, studentima i onima koji to namjeravaju postati programe o prijamu osoblja u Oružane snage RH.

Dan karijera, koji se održava u organizaciji Grupe Selectio i web tražilice posla Moj Posao, namijenjen je upoznavanju i povezivanju poslodavaca sa studentima završnih godina fakulteta, te mladim i perspektivnim zaposlenicima. Na ovogodišnjem Danu karijera svoje usluge predstavilo je 30-tak izlagača.

Djelatnici Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a i stipendisti OS RH Kadeti dijelili su letke i brošure o programu "Kadet", upoznali su potencijalne kandidate s mogućnostima zapošljavanja u OS RH, te su podijelili svoja iskustva u Oružanim snagama. Složili su se da su ležeran pristup kandidatima, kao i mogućnost upoznavanja velikog broja kvalitetnih kandidata glavne prednosti načina privlačenja osoblja u OS RH.

Svečanom otvorenju Dana karijera nazočio je načelnik Odjela za odabir i promidžbu Središnjice za upravljanjem osobljem brigadir Vlado Gruić, koji je održao prezentaciju o prijamu osoblja u OS RH. Također, za posjetitelje su organizirane i prezentacije tvrtki, te predavanja na temu zapošljavanja, ponašanja na intervjuu, pisanja životopisa, prijava za posao i pronalaženja prvog ili boljeg zaposlenja.

U sklopu Dana karijera održan je i okrugli stol na temu "Mobilnost radne snage" čiji je cilj informirati studente o  mogućnostima zapošljavanja u regiji, a raspravljalo se i o utjecaju ekonomske situacije na zapošljavanje.

Priopćenja